Totaalprijs   €0.00   


Bestellen  


Onze Keurmerken


Contactlenzen-Discounter is een Qshops Gecertificeerde webwinkel

Contactlenzen-Discounter lid van Betrouwbarewebwinkels

Hoe doe je lenzen in? Volg de volgende 5 stappen:


Stap 1: Was je handen goed met een milde zeep, en droog deze af met een handdoek die niet pluist, zodat er niets op je vingers zit. 

Stap 2: Begin altijd met hetzelfde oog. Vaak zijn je lenzen niet dezelfde sterkte voor elk oog, dus maak er routine van altijd met hetzelfde oog te beginnen om verwarring te voorkomen.

Stap 3: Pak de lens uit de houder, vermijd contact met nagels of andere scherpe voorwerpen. 
Plaats de lens op de top van je wijsvinger (van je schrijfhand), en controleer deze op vuil, stofdeeltjes en scheurtjes. Is de lens beschadigd of vies, doe hem dan niet in!
Zorg dat je vinger ook droog is, anders kan deze blijven plakken bij het inzetten.

Stap 4: Kijk of de lens niet binnenste buiten zit. Dit zorgt namelijk voor een oncomfortabel gevoel en je zicht zal minder scherp zijn.
Dit kan je controleren op de volgende manier:
Hou de lens op de top van je vingertop. Kijk naar de randen van de lens. Staan deze naar binnen, als een kommetje (afbeelding 1), dan zit de lens goed. Staan de randen naar buiten, als een bord (afbeelding 2), dan zit de lens binnenste buiten. 

Stap 5: Nu moet de lens op het oog gebracht worden. Dit doet u als volgt:
Kijk recht vooruit in de spiegel en concentreer je op je ogen, niet op je handen. 
Plaats de middelvinger van dezelfde hand op je onderste ooglid en trek dit iets naar beneden. 
Gebruik de vingers van je andere hand om het bovenste ooglid iets omhoog te trekken.Zet nu de lens direct op het oog:

Kijk naar beneden, laat het onderste ooglid los en vervolgens het bovenste. 
Voorzichtig knipperen. De lens centreert automatisch.
Herhaal deze handelingen met het andere oog.

Soms zal het niet lukken. Enkele problemen met oplossingen:


Hoe doe je nu je lenzen weer uit? Volg de volgende stappen:

Stap 1: Was je handen weer goed, en droog deze goed af. Zorg dat er geen pluisjes of vuil achterblijft. 

Stap 2: Trek het onderste ooglid met de middelvinger naar beneden. Verzeker je ervan dat de lens op het oog zit. 

Plaats de top van de wijsvinger op de lens en kijk vervolgens opwaarts. Hierdoor zal de lens naar beneden worden verschoven, op het witte deel van het oog. Pluk de lens daar tussen duim en wijsvinger. Reinig en desinfecteer de lenzen of gooi ze weg (afhankelijk van het lenstype).

Je zal merken dat dit hele proces van inzetten, uitzetten en reinigen vanzelf routine wordt, en dat het allemaal qua moeite wel meevalt.
Draag wel goede zorg voor je lenzen, en geniet ervan!

Hoe moet je de lenzen verzorgen? 

Je contactlensspecialist zal je een onderhoudssysteem aanraden, een product of een set van producten die je lenzen reinigen, desinfecteren en je een garantie bieden op veilig en comfortabel lensdragen. Hij zal een product selecteren dat past bij je ogen, je levensstijl en je lenzen. 
Een goede raad : gebruik altijd de onderdelen van hetzelfde systeem. Vervang ze niet door onderdelen van andere contactlensverzorgingssystemen. Het zou tot nare gevolgen kunnen leiden (ontkleurde lenzen, oogirritatie of -ongemakken). Raadpleeg een specialist alvorens je medicatie gebruikt in combinatie met contactlenzen. 
Los van de wijze waarop ze verpakt zijn, bevatten de meeste onderhoudssystemen producten die verschillende functies vervullen. Omwille van de gebruiksvriendelijkheid combineren producten van de nieuwe generatie twee of meer functies in één product : de alles-in-één vloeistoffen. De functies die nodig zijn voor jouw lenzen hangen af van het vervangingsschema van de lenzen en van je ogen. Je contactlensspecialist zal je het systeem aanraden dat het best voor jou is geschikt. 

De verschillende functies zijn : 
- Reinigen: om deeltjes die zich op de lens hebben vastgezet te verwijderen. Niet losgemaakte deeltjes maken de lens oncomfortabel en het zicht minder scherp. Ze verminderen tevens de desinfecterende kracht van de oplossingen die mogelijk schadelijke micro-organismen doden. 
- Desinfecteren: om micro-organismen (bacteriën, schimmels en virussen) die op de lens zitten, te doden. Er zijn 2 soorten desinfectievloeistoffen: producten op basis van waterstofperoxide, die een neutralisatie vereisen en de zogenaamde chemische desinfectantia die geen neutralisatie behoeven. Neutralisatie is dus enkel nodig wanneer de lenzen gedesinfecteerd worden met een product op basis van waterstofperoxide. In hogere concentraties is dit een zeer krachtig desinfectant, dat een brandend gevoel geeft. Daarom mag ongeneutraliseerde peroxidevloeistof nooit in rechtstreeks contact met het oog komen. Door de neutralisatiereactie wordt het peroxide afgebroken tot water en zuurstof. 
- Spoelen: voor het spoelen van de lenzen wordt meestal een isotonische zoutoplossing gebruikt. 
- Bewaren: wanneer de lenzen niet worden gedragen worden ze in een bewaarvloeistof gelegd. Hierin dient dan een bewaarmiddel (conserveermiddel) aanwezig te zijn, of dient er op een andere manier voor gezorgd dat er geen nieuwe bacteriegroei ontstaat. Volg hier weer de raad van je contactlensspecialist op. 
- Comfortdruppels of bevochtigende oogdruppels. Deze worden gebruikt om de ogen te verfrissen (in een droge of stoffige omgeving) en de contactlens te herbevochtigen, zodat het draagcomfort wordt verbeterd. 
- Het verwijderen van proteïnen (eiwitten) gebeurt doorgaans op weekbasis aan de hand van enzymetabletjes. Zij verwijderen hardnekkige proteïneafzettingen. Samen met de reiniging en desinfectie zorgen zij weer voor een zuiver lensoppervlak. Proteïneverwijdering wordt doorgaans niet aanbevolen voor lenzen die sneller dan 1 maand vervangen worden omdat de lenzen vervangen worden voor de afzettingen voor problemen kunnen zorgen.

Haal het beste uit je contactlenzen! 

Als je het meeste uit je lenzen wil halen en je ogen in conditie wenst te houden, verlies volgende punten dan niet uit het oog! 
Volg steeds het advies van je contactlensspecialist. 
Draag je lenzen niet langer dan afgesproken, zelfs al voelen je lenzen aan het eind van die periode nog comfortabel, Verwijder, reinig en desinfecteer je lenzen op de afgesproken tijdstippen. 

Laat regelmatig je ogen controleren door je contactlensspecialist. 
Slaap niet met je lenzen tenzij je de goedkeuring van je specialist hebt gekregen 
Raadpleeg je contactlensspecialist alvorens enige medicatie te gebruiken in combinatie met contactlenzen. 

Maak van lenshygiëne een gewoonte. 
Was je handen met een milde zeep, spoel ze en droog ze met een schone, pluisvrije handdoek af alvorens je lenzen aan te raken. 
Breng je make-up aan nadat je je lenzen hebt ingezet. Gebruik vetvrije make-up, en gebruik niet het soort mascara met vezels dat je wimpers langer maakt, want deze kunnen de lens vervuilen. Gebruik geen make-up aan de binnenkant van de wimperrand. Dit kan de lenzen vervuilen en irritatie veroorzaken. Verwijder make-up als je de lenzen nog in hebt. Sluit je ogen als je haarlak of een andere spray gebruikt. 

Bescherm je onderhoudsvloeistoffen tegen contaminatie : sluit de fles na gebruik - laat het tuitje van de flacon nergens mee in aanraking komen. Vloeistoffen nooit hergebruiken. 

Niet zwemmen met lenzen tenzij je een zwembrilletje draagt. Vraag advies aan je contactlensspecialist in verband met het zwemmen, zeker indien je dag-en nachtlenzen draagt. Gooi je lenzen weg wanneer de afgesproken draagtijd afgelopen is. 

Gebruik nooit producten waarvan de vervaldatum overschreden is. 

Respecteer alle stappen bij het onderhoud van je lenzen. 

Luister naar je ogen! Draag je lenzen niet als je ogen rood zijn of pijnlijk aanvoelen. 
Indien de lenzen irriteren, je ogen rood worden, je zicht vertroebelt of je een gevoeligheid voor licht ontwikkelt, neem dan je lenzen uit en contacteer je contactlensspecialist. Een beetje organisatie kan nooit kwaad. 

Gebruik een goede spiegel en voldoende verlichting wanneer je je lenzen manipuleert. 
Maak er een gewoonte van je lenzen altijd in dezelfde volgorde in te zetten. Begin bijvoorbeeld steeds met de rechterlens. Zo sluit je vergissingen uit. 
Als je je lenzen in de badkamer inzet en je gebruikt de spiegel die boven de wastafel hangt, sluit dan even de waterafvoer. Je weet maar nooit ... 

Om vergissingen te vermijden : bewaar je lenzen en vloeistoffen niet in het medicijnkastje 
Zorg ervoor dat je altijd voldoende lensvloeistof in huis hebt. Gebruik nooit leidingwater of speeksel. Gebruik voor bewaring alleen het daartoe bestemde lensetui. 
Zorg ervoor dat je steeds een reservelens bij de hand hebt. 

Tot slot:
 
Lenzen corrigeren je zicht, ze dienen niet als bescherming voor je ogen. Zorg er dus voor dat je je ogen beschermt wanneer dat nodig is (zon, bepaalde taken...)